Közélet

Lázár megnyugtatott mindenkit, megépül az új Ferihegyi gyorsforgalmi

A miniszter korábbi mondatai miatt megy a csörte közte, a főváros és a sajtó között. Lázár szerint félreértették őt.

“Mindenki, aki ebben a teremben van, büszke a nemzet fővárosára”, amit közösen hoztunk létre Lázár János szerint. Mindezt amiatt mondta el a Kormányinfón, mert ízekre szedték korábbi nyilatkozatát arról, hogy ha a fővárosiaknak nem kell az olimpia és a kapcsolódó fejlesztések, akkor ez van, de a vidéket továbbra is fejleszteni akarják.

A kormány szerinte érzi a felelősséget, többet tett a fővárosért eddig, mint más kormányok összesen. A mostani, vidékiekből álló kormány jobban fejlesztette a várost, mint a belvárosi liberálisokból álló kormányok Lázár szerint.

A Miniszterelnökség vezetője szerint van, akinek a képességei kizárják, hogy megértse az ő korábbi mondatait. A fővárost mindenesetre kiemelten fogják fejleszteni. Tiszteletben kell tartani, hogy a a budapestiek nem akarják az ezermilliárdos fejlesztéseket – idézte önmagát, de a vidéket így is fejleszteni fogják.

A kormány számba veszi a beruházásokat, melyek a sportcélúak, melyek a városfejlesztéshez kapcsolódóak, de Lázár szerint a nagy részét meg fogják valósítani. Fürjes Balázs olimpiai kormánybiztos majd készít egy előterjesztést minderről. A Ferihegyi reptér és a főváros gyorsforgalmi összekötése biztos megvalósul Lázár szerint (hiába hangzott el a közgyűlésen ennek ellenkezője). Ugyanígy a gyorsvasút is megvalósul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik