Közélet

Budapest hivatalosan a jövő hét elején vonja vissza az olimpiai pályázatot

Tarlós István a TV2-s I/I Azurák Csabával műsorának a felvételén azt mondta, a fővárosi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén, “jövő hét legelején” vonják vissza hivatalosan Budapest olimpiai pályázatát. A főpolgármester arról is beszélt, hogy a pályázatot nem azért vonják vissza, mert a kormány ezt javasolta, hanem mert az jogilag is okafogyottá válik.

A főpolgármester úgy vélte, hogy jelen helyzetben értelmetlen fenntartani a pályázatot, ezért a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen lemondanak a rendezés lehetőségéről. Véleménye szerint a széthúzás miatt a magyar pályázat már esélytelen lenne Párizséval vagy Los Angelesével szemben. Arról is beszélt, hogy ő maga már múlt pénteken ezt tartotta az egyetlen lehetséges megoldásnak. Az olimpia ügyében népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom aznap adott le 266 151 darab aláírást.

“Azt nem mondanám, hogy dühös vagyok, úgy se fogalmaznék, hogy megkönnyebbültem”, mondta arról, hogy mit érez a pályázat visszavonása miatt. A Momentum Mozgalomra amúgy nem neheztel. Teljesen természetesnek tartja, hogy „ezek a fiatalemberek be akarnak törni a politikába, ebben én semmi bűnt nem látok”, sokkal inkább a kis baloldali pártokat ostorozta.

Saját jövőjéről azt mondta, nem tervezi a 2019-es indulását a főpolgármesteri székért, de szerinte “soha nem szabad azt mondani, hogy soha”.

Az adás 23:15-kor lesz műsoron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik