Közélet

Szobrot állítanának Göncz Árpádnak

Az államfő egész alakos portrészobra a Göncz Árpád Városközpontba kerülne.

Göncz Árpád szobrának felállítását kezdeményezi a XIII. kerületi önkormányzat. Szerdai közleményükben azt írták: kiemelt feladatuknak tekintik, hogy megemlékezzenek elismert művészekről, tudósokról, sportolókról, ezért az önkormányzat bizottságai azt javasolták a képviselő-testületnek, hogy állítson a 2015-ben elhunyt volt államfő emlékére egész alakos portrészobrot a kerületben tavaly átadott Göncz Árpád Városközpontban.

A testület elé terjesztik azt is, hogy a kerület ajánljon fel a fővárosi önkormányzatnak közterületet, ahová elhelyezhetik Lukács György szobrát, miután a Fővárosi Közgyűlés egy hónapja úgy döntött, hogy a Szent István parkban egy Szent István királyról készült alkotás kerül a helyére.

Azt is javasolják a képviselő-testületnek, hogy engedélyezzék Ördögh Szilveszter író portrészobrának elhelyezését a Népfürdő utcai parkban, valamint azt, hogy a XIII. kerületi bolgár önkormányzat szobrot állítson Dunyov István 1848-as honvéd alezredesnek a Dunyov István utca és a Kassák Lajos utca kereszteződésénél található parkban. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik