Közélet

Momentum: ezzel nem nekünk kell elszámolni

A mozgalom örül annak, hogy nem dobják ki a pénzt az ablakon, de annak nem, hogy nem lesz népszavazás.

A Momentum Mozgalom sajnálja, hogy a kormány és Orbán Viktor megfutamodott 266 ezer, vagy még több ember akarata elől – így kommentálta Papp Gergő, a Momentum Mozgalom sajtóreferense a 24.hu megkeresésére azt, hogy nem írják ki a népszavazást, mert a miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt MOB-elnök találkozóján döntés született az olimpiai pályázat visszavonásáról.

A mozgalomnak kettős célja volt: az egyik a pályázat visszavonása. Örülnek, hogy nem lesz ez a pénz kidobva az ablakon – mondta Papp. A másik cél az volt, hogy egy gigaberuházás kapcsán megkérdezzék a magyaroktól, hogyan szeretnének elkölteni ennyi pénzt. Sajnálják, hogy erre – a népszavazásra – nem kerül sor.

Mindez a Momentum terveit nem érinti olyan szempontból, hogy folytatják nemrég megkezdett országjárásukat, 45 napon belül ellátogatnak minden megyébe, ahol felmérik a helyi problémákat, ennek alapján tesznek országos és helyi, programszerű javaslatokat.

A sajtóreferens sikeresnek ítélte az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezésüket, de nagyon sajnálják, hogy a társadalmat nem kérdezik meg.

De ezzel nem nekünk kell elszámolni

– jelentette ki Papp.

Fekete-Győr András is a miniszterelnök megfutamodásáról beszélt azon a nyilvános vitán, amelyet Fürjes Balázs, a pályázat vezetőjének részvételével tartottak. Erről itt számoltunk be részletesen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik