Közélet

A Kúriához fordulnak az aláírásgyűjtés akadályozása miatt

Közterület-felügyelők álltak az Együtt standja elé két hete, de a választási bizottság szerint ezzel nem sértettek szabályt.

A Kúriához fordul az Együtt politikusa, Szigetvári Viktor, miután a Nemzeti Választási Bizottság hétfőn elutasította a párt aktivistáinak február eleji kifogását az olimpiai népszavazási aláírásgyűjtéssel kapcsolatban.

Szigetvári felidézte: azért fordult a Fővárosi Választási Bizottsághoz, mert úgy vélte, hogy a közterület-felügyelők megsértették az aláírásgyűjtés szabadságára vonatkozó jogszabályt és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét, amikor február 7-én sorfalat álltak a Határ úti aluljáróban az aláírásokat gyűjtő Együtt-aktivisták pultja előtt, egy rendőri intézkedés során.

A Fővárosi Választási Bizottság február 13-án elutasította a kifogást, mert nem látta bizonyítottnak az aláírásgyűjtésre vonatkozó szabályok megsértését. Az Együtt politikusa fellebbezést nyújtott be, de a Nemzeti Választási Bizottság helybenhagyta a határozatot. Szigetvári szerint azonban jogsértő az aláírásgyűjtés akadályozása, ezért felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik