Közélet

Financial Times: Magyarország már megint Brüsszelnek feszül

Az a terv, hogy Magyarország össze akarja gyűjteni az összes menedékkérőt, és őrizetben akarja őket tartani konténerekből álló táborokban, növelné a feszültséget Brüsszellel, vélekedett a Financial Times.

A brit politikai és üzleti napilap kommentárjának írója úgy vélekedett, hogy a terv elfogadása esetén “tovább szigorodhat Európa legszigorúbb menekültügyi rendszere” azáltal, hogy tranzitzónákban automatikusan őrizet alá vonják a 14 éves vagy idősebb migránsokat a menedékkérelmük elbírálásának idejére.

A cikk szerzőjének megítélése szerint ez nyomást gyakorolna Brüsszelre, hogy jogi lépéseket tegyen Budapest ellen, amiért megtagadja a részvételt az uniós menekültügyi politikában, valamint a más tagállamokból visszaérkező menekültek fogadását.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke múlt héten arra figyelmeztetett, hogy Brüsszel hamarosan mérlegelni fogja azon országok megbírságolását, melyek nem tartják be a menekültekre vonatkozó közös uniós szabályokat, emlékeztetett cikkében a brit lap.

(Financial Times, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik