Közélet

Elhappolta egy háromgyerekes család orra elől az önkormányzati lakást a polgármester

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 02. 14. 09:59

Jászberény fideszes első embere másfél éve lakik abban az önkormányzati lakásban, amit egy háromgyermekes család is megpályázott, csak ők nem tudtak annyit fizetni, írja a Magyar Nemzet.

A helyi önkormányzat 2015-ben írt ki pályázatot a 84 négyzetméteres lakásra, a lakbér havi 55 ezer forint, rezsivel együtt. A sokgyerekes család azért szeretett volna váltani, mert akkori lakásuk falai elkezdtek penészedni. A polgármester is jelentkezett, ő nyert, öt évre írt alá.

Az azóta megszűnt Népszabadság korábban azt írta, az önkormányzat képviselő-testülete elé került anyagban úgy jellemezték Szabót, hogy „2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi Önkormányzattal munkaviszonyban”. A család hivatalosan azért veszített, mert ők csak kéthavi kauciót ajánlottak, míg a polgármester hármat.

Szabó párttársa, Juhász Dániel levelet is írt a polgármesternek akkor:

Szerintem nem szerencsés egy általad polgármesteri hatáskörben kiírt lakásbérleti pályázaton elindulni, majd jobb anyagi helyzetedből szinte automatikusan következően véletlenül picit jobb ajánlattal nyerned. Szerintem ezt helytelenítik a választóink, és helyteleníti a pártközösségünk. Árt neked, a polgármesteri tisztségnek, és árt a Fidesznek.

A pályázaton alulmaradt család most azt mondta a Nemzetnek, hogy ők azóta sem kaptak semmilyen segítséget az önkormányzattól. Az anya azóta elvált, egészségügyis fizetéséből egyedül neveli három gyermekét. Jelenleg egy 69 négyzetméteres albérletben laknak, amelynek a bérleti díja 42 ezer forint plusz rezsi.

A DK helyi képviselője szerint felháborító, hogy politikai következmények nélkül maradt a polgármester lakásbérlési ügye. Gedei József elmondta, a város lobbiereje jelentősen gyengült a település vezetője miatt.

Szabót hiába kereste a lap.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.