Közélet

Elhappolta egy háromgyerekes család orra elől az önkormányzati lakást a polgármester

Jászberény fideszes első embere másfél éve lakik abban az önkormányzati lakásban, amit egy háromgyermekes család is megpályázott, csak ők nem tudtak annyit fizetni, írja a Magyar Nemzet.

A helyi önkormányzat 2015-ben írt ki pályázatot a 84 négyzetméteres lakásra, a lakbér havi 55 ezer forint, rezsivel együtt. A sokgyerekes család azért szeretett volna váltani, mert akkori lakásuk falai elkezdtek penészedni. A polgármester is jelentkezett, ő nyert, öt évre írt alá.

Az azóta megszűnt Népszabadság korábban azt írta, az önkormányzat képviselő-testülete elé került anyagban úgy jellemezték Szabót, hogy „2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi Önkormányzattal munkaviszonyban”. A család hivatalosan azért veszített, mert ők csak kéthavi kauciót ajánlottak, míg a polgármester hármat.

Szabó párttársa, Juhász Dániel levelet is írt a polgármesternek akkor:

Szerintem nem szerencsés egy általad polgármesteri hatáskörben kiírt lakásbérleti pályázaton elindulni, majd jobb anyagi helyzetedből szinte automatikusan következően véletlenül picit jobb ajánlattal nyerned. Szerintem ezt helytelenítik a választóink, és helyteleníti a pártközösségünk. Árt neked, a polgármesteri tisztségnek, és árt a Fidesznek.

A pályázaton alulmaradt család most azt mondta a Nemzetnek, hogy ők azóta sem kaptak semmilyen segítséget az önkormányzattól. Az anya azóta elvált, egészségügyis fizetéséből egyedül neveli három gyermekét. Jelenleg egy 69 négyzetméteres albérletben laknak, amelynek a bérleti díja 42 ezer forint plusz rezsi.

A DK helyi képviselője szerint felháborító, hogy politikai következmények nélkül maradt a polgármester lakásbérlési ügye. Gedei József elmondta, a város lobbiereje jelentősen gyengült a település vezetője miatt.

Szabót hiába kereste a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik