Közélet

Külföldön körözik a metróberuházás korábbi vezetőjét

Nemzetközi és európai elfogatóparancs is érvényben van az Alstom-ügy egyik terheltje ellen. Erről Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatta Szabó Tímea országgyűlési képviselőt. A Párbeszéd politikusa arra volt kíváncsi, miért nem történt érdemi előrelépés az elmúlt hat év során a 4-es metróval kapcsolatos nyomozásban, miközben az OLAF lezárta saját vizsgálatát.

Polt azt írta, az ügyben 2009 decemberében indítottak nyomozást, de három év múlva „részben bűncselekmény, részben bizonyítottság” hiányában megszüntettek.

Az Alstom-nyomozásban, ami 2011-ben indult, múlt októberben már kihallgattak három gyanúsítottat. Polt nem nevezte meg, hogy ki ellen adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, de a Magyar Nemzet szerint Gulyás Lászlóról, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjéről van szó. A lap szerint Demszky Gábor egykori főpolgármester bizalmasát őrizetbe vették, de előzetes letartóztatását a bíróság elutasította. Gulyás külföldre ment, ezért a fővárosi Alstom-bizottság nem tudta meghallgatni. Ugyanakkor a rendőrség körözési portálján nincs nyoma annak, hogy Gulyást köröznék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik