Közélet

Csodagardrób: fejenként 600 ezret költ formaruhára a Volánbusz

A Volánbusz Zrt. a most induló formaruha-beszerzésre bruttó 8 milliárd forintot szán: összesen 12-13 ezer munkavállaló jogosult formaruhára, azaz fejenként több mint 600 ezer forintot áldoz erre a célra a hét regionális közlekedési központ – írta meg a Magyar Nemzet hétfői számában.

A közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint egyebek közt 24 ezer télikabátot, 57 ezer nyakkendőt, 110 ezer nadrágot, 114 ezer hosszú és ugyanennyi rövid ujjú inget, továbbá a női alkalmazottak részére több mint 6 ezer blúzt és szoknyát, valamint több mint 3 ezer sálat vásárol a Volánbusz Zrt. A beszerzés nettó értéke 6,370 milliárd: azaz bruttó több mint 8 milliárd forintjába kerül az államnak az ügylet,

amit nem európai uniós forrásokból finanszíroz.

A cikk szerint a Volánbusz a beszerzéssel több éves hiányosságot pótol, az összeg azonban érthetetlen.  Egy szett formaruha körülbelül 120 ezer forintba kerül, azaz a jelenlegi létszámot figyelembe véve fejenként öt garnitúráról van szó, ami teljesen felesleges – mondta el a lapnak a Dél-alföldi Közlekedési Szakszervezet vezetője, Hoffmann Antal.

A szakember hozzátette: a beszerzés mértéke még akkor is irreálisan nagynak tűnik, ha a jövőben sikerül betölteni a mintegy hatezer üres álláshelyet, mivel a formaruhák méretre készülnek, és a munkavállalókra szabják azokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik