Közélet

Mészáros olyan Orbánnak, mint Vágási Ferinek Taki bácsi

Lázár János szerint Magyarország ugyanis a Szomszédok országa.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter 168 Órának adott gigainterjújának szemlézését az ipari méretű korrupció tagadásánál elvágtuk, de csak azért, hogy mint egy teleregényt folytathassuk.

Ebből a részből kiderül, hogy a nemzeti tőkésosztály építése nem ipari méretű korrupció, hiszen nem üres az államkassza. Csak a multikat szorították ki.

Lázár János szerint teljesen rendben van, hogy Rogán Antal Pasa parki szomszédja és Mészáros Lőrinc, a kormányfő barátja sorra nyeri a közbeszerzéseket.

Abban sem lát kivetnivalót, hogy a polgármester bérli Orbán Viktor apjának cégétől a Felcsút-közeli Habsburg-majort. A miniszternek inkább számít, hogy a közbeszerzéseken magyar cégek nyerjenek. A tulajdonos kiléte, pártállása kevésbé érdekli, egyébként pedig

Magyarország a Szomszédok országa.

A miniszter teleregényszerűnek nevezi az érdeklődést is a politikusok és vállalkozók lakhatási szokásait illetően, és azt mondja: tiszteletből nem kommentálja azt, hogy Tölgyessy Péter szerint a Fidesz törvényeket hoz egyénekre, cégekre szabva. Szerinte az elemző által bírált túlzott centralizálás nélkül csődbe ment volna az ország.

A professzorok tavalyi bírálatáról úgy vélte, az értelmiségi kritikákat komolyan kell venni, de azok alapján, hat év alatt már többször megszűnt a demokrácia, illetve a sajtószabadság. További részletek a hetilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik