Közélet

Feljelentést tesz a kormány a 4-es metró miatt

Az államtitkár szerint a bűncselekmények mögött a főváros vagy az ország vezetésében 2010 előtt részt vevő személyek állnak.

Büntetőfeljelentést tesz a kormány ismeretlen tettes ellen az után, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházásával kapcsolatban.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Klubrádióban elmondta: a kormány azt tervezi, hogy rövidesen nyilvánosságra hozza a jelentést. Szerinte a több mint 100 oldalas dokumentumban nagyon pontosan beazonosítható bűncselekmények vannak felsorolva, és mindegyik bűncselekmény esetén megneveznek olyan magánszemélyeket, akik 2010 előtt a főváros vagy az ország vezetésében vettek részt.

Az államtitkár azt is mondta: „egyértelműen látszik, hogy a baloldali politika és egyes nagy európai cégek tekintetében összefonódás van”. A 4-es metró ügyében korrupciógyanúsnak talált szerződések egy részét 2005 előtt kötötték, még a szociáldemokrata Gerhard Schröder kancellársága idején, az egyik német vállalattal – magyarázta a „nemzetközi baloldali összeesküvésről” szóló feltételezést Csepreghy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik