Közélet

Colleen Bell: „Teljes szívemből köszönöm”

Önök szeretik az országukat és alakítani szeretnék a jövőjét – mondta az amerikai nagykövet a magyarokról.

Videoüzenetben búcsúzott Magyarországtól Colleen Bell, az Egyesült Államok nagykövete, akinek Donald Trump hivatalba lépésével kell elhagynia hazánkat.

Bell elmondta: számára rendkívül nagy megtiszteltetés és büszkeség, hogy Obama elnököt képviselhette Magyarországon, és hálás azért a kedvességért, amit iránta és családja iránt mutattak. Az élményeire visszatekintve elsőként az itt megismert csodálatos emberek jutnak eszébe, a „kivételes magyar kultúra”, valamint „az ország egyedülálló történelmi öröksége”.

Magyarország annyira szép!

– mondta a távozó nagykövet, hozzátéve, hogy bejárta az országot, és az a benyomása, hogy

Önök szeretik az országukat és alakítani szeretnék a jövőjét.

A diplomata kijelentette: büszke arra, hogy hivatali ideje alatt sikerült fontos ügyekben előrelépni. Példaként a két ország közti kereskedelem növelését, a biztonsági és rendvédelmi együttműködés megerősítését, valamint a kulturális és oktatási csereprogramok elmélyítését említette.

Fáradhatatlanul dolgoztam az önök kormányának képviselőivel azon, hogy konstruktív párbeszédet alakítsunk ki a közös célok elérése érdekében

– mondta Bell, hozzátéve, hogy „a közös értékeken és kölcsönös tiszteleten alapuló barátságok mindig tartósak”. Közölte: továbbra is szívén viseli Magyarország sorsát, és sokakkal megosztja majd itteni tapasztalatait, de nem végleg búcsúzik. A videoüzenet végén magyarul búcsúzik:

Teljes szívemből köszönöm!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik