Közélet

Juhász Pétert pártvezérré tennék

Február elején ugyan minden kiderül, de valószínű, hogy Juhász Péter lesz az Együtt következő vezetője és miniszterelnök-jelöltje. Szigetvári Viktor maga lép hátra.

Februárban tisztújítást tart az Együtt, aminek változás történhet a vezetésében az Index értesülései szerint. A lap azt írja, hogy Szigetvári Viktor jelenlegi pártelnök javaslatára Juhász Péter V. kerületi önkormányzati képviselő lehet a párt elnöke. Szigetvári inkább a választmányt vezetné és egyéniben indulna el 2018-ban. Szigetvári így írt erről pályázatában:

Az Együtt szavazatmaximalizálása szempontjából azt tartom a legjobb megoldásnak, ha Juhász Pétert elnöknek és engem az Országos Politikai Tanács elnökének választotok meg.

A választmányt, azaz a Politikai Tanácsot jelenleg Sértő-Radics István vezeti. Szigetvári lépése taktikai húzás lehet, a párt jobban eladható Juhász karakterével, több szavazatot húzhatnak be, ha ő van a kirakatban. Ráadásul állítja, konfliktus sincs Juhász és közte, egyetértenek a célokban.

Szigetvári Viktornak más ambíciója is van: ha összejön a bravúr az Együttnek (amit jelenleg 1-2 százalékra, ha mérnek, ráadásul az Együtt nem indít a baloldallal közös listát országosan), akkor a parlamentben a párt frakcióvezetője lenne. Megjelölte azokat a körzeteket is, ahol szívesen indulna:

  • Kőbánya-Kispest,
  • Pestszentlőrinc,
  • XV. kerület,
  • Érd-Diósd.

Ami még érdekes, hogy így, hogy az Együtt külön indul országosan, Juhász lehet a párt miniszterelnök-jelöltje is. Szigetvári megerősítette amúgy az Index értesüléseit, de nem kommentálta. Juhász is csak annyit mondott, valóban indul a pártelnöki posztért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik