AppleMark
Közélet

Gajdics Ottó: Pedig nem üvöltök. Ilyen az orgánumom

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 01. 09. 18:05

A kommunisták utálata fontos elem a Magyar Idők főszerkesztőjének életében. Azzal nincs baj szerinte, ha Mészáros Lőrinc utat épít, és az ember inkább egy baráti céget választ két ugyanolyan pályázó közül.
Korábban a témában:

Parádés interjút készített a kormánypárti média egyik alapkövével, Gajdics Ottóval a Mandiner, ebből próbáltuk az eszenciát kinyerni. Kiderül belőle, hogy a Karc FM-en műsort vezető Gajdics megérti a rendszerváltásban csalódott hallgatókat és mindig felemeli a hangját, ha kommunistákról van szó. Pontosabban:

Pedig nem üvöltök. Sem harag, sem gyűlölet nincs bennem. Ilyen az orgánumom.

Gajdics zsigeri gyűlöletet hordoz magában a kommunisták iránt, mert nagybátyját is lecsukták, tönkretették, míg apai nagyapját kisemmizték. Apja tanár lett, de az se volt egyszerű kör, miközben kisfia, Ottó (szóval ő maga) mozdonyvezetői álmokat dédelgetett. Nem is adta fel, vasútgépészetet tanult a szakközépben, majd jó eredményei miatt felvették a műszaki egyetemre. De a matek nem érdekelte annyira, otthagyta, és képesítés nélküli nevelő lett egy iskolában. Az alábbi kérdés-választ idéznénk:

A gyerekekkel is üvöltött?

Ott velem üvöltöttek.

A gyerekek?

Nem. A komcsi igazgatónő.

Az iskolában ismerkedett meg D. Horváth Gábor későbbi Magyar Nemzet főszerkesztővel is, aki idővel több helyre is vitte magával Gajdicsot. Nyíregyházán végezte el végül a főiskolát, nagyon érdekelte ekkor a filozófia és az irodalom. Még KISZ-titkár is volt Nyíregyházán, de állítása szerint őt már demokratikusan választották meg, hogy legyen kinek szerveznie a bulikat. Azt is állítja, Gyurcsány Ferenccel is találkozott kiszesként.

A rendszerváltáskor állást is ajánlottak neki a főiskolán, ha belép az MSZP-be, de nem vállalta. Kívülről nézte végig a pártok megalakulását, Nagy Imre újratemetését, Csurka István hazatértét. Közben Kiskunfélegyházára keveredett tanítani, itt jött be a képbe D. Horváth, akinek a kérésére a Pesti Hírlap dél-alföldi tudósítója lett. Egyre több laphoz, médiumhoz kötődött, mígnem

Végül már nem tudtam készülni az óráimra, úgyhogy abban maradtam a feleségemmel: ő él a hivatásunknak, én meg elmegyek pénzt keresni. Az volt a hőskor a helyi médiában.

Félegyházán rádiót is alapított, ekkor ismerte meg Liszkay Gábort, aki később a Magyar Nemzet főszerkesztője lett, és a G-nap után is maradt Simicska Lajos lapjánál. Barátságuk Gajdics szerint ezt is túlélte, de úgy, hogy manapság nem nagyon beszélnek. Gajdics állítja, bebizonyosodott az ő – amúgy el nem mondott – verziójuk, mi állt a G-nap mögött azzal, hogy Kálmán Olga a HírTV-hez szerződött. Simicskát amúgy azóta ismeri, hogy átvette a HírTV-t. Érdekes a véleménye róla:

Amiket írnak róla, azokkal nagyjából egyetértek. Zseni. Remek szervező. Nagyon jó gazdasági szakember. Most is ő haragszik énrám, nem én őrá.

Talán ennél is erősebb, hogy Gajdics Ottó szerint a médiában nincs meg a túlsúlya a kormányoldalnak. Így fogalmazott:

Egyik oldalnak sincs mit a másiknak a szemére vetnie. Azt viszont hallom a visszajelzésekből, hogy azoknak az embereknek, akikhez mi szólunk, még mindig az a benyomása, hogy halk a szavunk, sokkal erősebb a másik oldali média befolyása.

Amúgy Gajdics örül annak, hogy a szocik és partnereik már nem kormányoznak, “mert olyan hülye elveket vallanak, amelyektől a hajam szála égnek áll.” Szerinte rendben van, ha valaki úgy gyarapszik, úgy nyer tendereket, hogy haver.

A gyarapodásra meg azt mondom: alapítson útépítő céget, aztán akkor problémázzon, ha jobb ajánlatot ad és nem ön nyer. Mi azzal a baj, ha Mészáros Lőrinc utat vagy vasutat épít? Miért lenne jobb, ha nem ő építené?

Ő egyetért azzal, hogyha két hasonló kvalitású cég versenyez, azt válasszák, ahol a barátok vannak. Azzal viszont nem ért egyet, hogy Terry Blackkel melegezték le Vona Gábort. Pár szót ejtett még a Magyar Idők nem auditált példányszámáról, pontosabban annyit mondott, hogy dolgoznak rajta, hogy emelkedjen. A lapnak márpedig van értelme, olvassák a véleményvezérek és az újságírók is.

Bármennyire szeretnék is tehát az ellenségeink, hogy kiderüljön, ennek politikailag semmi értelme – hatalmasat kell majd csalódniuk.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.