Közélet

Colleen Bell: Elutazom Budapestről

Korábban megírtuk, hogy Donald Trump a szokásoktól eltérően nem ad hosszabbítást a nagyköveteknek január 20. után, így minden nagykövetet hazarendel. Ez Colleen Bellre is vonatkozik, így Budapest is nagykövet nélkül marad.

Fontos hírt szeretnék ma megosztani veletek. Január 20-án, amerikai nagyköveti megbízatásom végeztével, elutazom Budapestről. Köszönöm, Magyarország, az irántam és családom iránt tanúsított kedvességet és barátságot. Hiányozni fog az itteni munkám, de tovább dolgozom majd az országaink közötti kapcsolatok erősítésén. A következő pár hétben formálisan és informálisan is elköszönök majd.

– Közölte a Nagykövetség Facebook-oldalán Colleen Bell.

Colleen Bellel korábban mi is készítettünk interjút, ahol beszélt a távozásáról is. 

Igen, igaz, január huszadikán az összes politikai kinevezett nagykövettől elvárják, hogy adja be lemondását. Több körülménytől is függ, hogy néhány nagykövet a posztján maradjon, és mások hazamenjenek aznap. Elmondhatom, hogy rendkívüli élmény volt az Egyesült Államok nagyköveteként itt szolgálni, és az elkövetkező hetekben továbbra is nagy figyelemmel és lelkesen fogok küzdeni céljaink eléréséért, és foglalkozom a számunkra fontos kérdésekkel.

 

Pénteken például a NATO irányító és koordináló központjának átadóján vettem részt Székesfehérváron, előtte a Parlamentben voltam egy NATO-konferencián, hétfőn pedig Wiesbadenbe utazom. Szóval elfoglalt és aktív vagyok és teljes gőzzel haladunk előre. Azt tudniuk kell a magyaroknak, hogy attól függetlenül, mikor kell távoznom, az túl gyors, túl korai lesz számomra. Minden egyes nap, minden egyes hét túl hamar telt el.

 

Imádtam minden egyes pillanatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik