Közélet

22 milliárdnyi támogatást osztott ki Lázár minisztériuma

A Kormányinfókon lelkesen kérdező újságíró cégét, és a bélyeggyűjtőket is támogatják.

A tavalyi utolsó negyedévben összesen több mint 22 milliárd forintnyi támogatást osztott ki, és kétmilliárd forint értékben kötött szolgáltatási szerződéseket a Lázár János vezette Miniszterelnökség – derül ki a tárca összesítéséből, amelyből a Magyar Nemzet közölt összefoglalót.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda 1,1 milliárd forintért szerződött a Rogán szomszédjaként emlegetett Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó Network 360 Reklámügynökség Kft. és Affiliate Network Kft-vel. A cégeknek jutott pénz a Miniszterelnökségtől is, igaz, csak valamivel több mint tízmillió forintot kapnak innen különböző kiadványok szerkesztéséért.

Több ügyvédi iroda is szerepel a listában – 56 millióra szerződtek Martonyi János volt külügyminiszter fiának cégével, a Martonyi Ügyvédi Irodával, illetve 21 millióra a Magyar Ügyvédi Kamara elnökéhez köthető Bánáti Ügyvédi Irodával. Giró-Szász András volt kormányszóvivő cége, a Strategopolis 17 millióért szerződött infokommunikációs ágazati monitoringelemzés készítésére.

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nkft. júniusig több mint 230 millió forintért végezhet tervellenőri, műszaki ellenőri, valamint lebonyolítással kapcsolatos munkákat a budavári karmelita kolostor átépítésével kapcsolatban – ide költözik majd a Miniszterelnökség.

A Kormányinfókon mindig lelkesen kérdező Breuer Péter újságíró cége, a Breuer Press Production Kft. húszmillió forint támogatást kap heti szakasz című magazinműsorának készítéséhez. Breuer, aki az állami rádióban zsidó vallási műsort is vezet, a Fidesz-frakcióval is szerződésben áll, 2,7 millió forintért ad tanácsokat.

20 millió forintot kapott a szlovákiai Pro Civis Polgári Társulás, amelynek vezetője Őry Péter, a Magyar Közösség Pártja országos tanácsának elnöke. De jutott pénz a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének is: ötmillió forintot költhetnek kommunikációs fejlesztésre, ezen belül a Bélyegvilág című szaklap kiadására és terjesztésére, valamint egy honlap létrehozására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik