Bánki Erik (Array)
Közélet

Félmilliós adótartozással szűnt meg a fideszes feleségének cége

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 01. 02. 06:55

A fideszes képviselő feleségének volt egy már törölt cége, ami 527 ezer forint adótartozást halmozott fel. A képviselő szerint egy technikai malőr miatt történt ez, de sok a kérdőjel a sztoriban.
Korábban a témában:

Adótartozást hátrahagyva szűnt meg a fideszes képviselő, Bánki Erik feleségének cége – írja a Blikk. A lap szerint Bánki Ágnes A231 Kft.-jét 2015-ben kényszertörléssel szüntették meg, de a félmillió forintos adótartozását nem egyenlítették ki.

Ez úgy derült ki, hogy a cégbíróság a megszüntetés előtt kérte, akinek követelése van a céggel szemben, az jelezze. Az adóhivatal jelezte is, hogy 527 ezer forint lejárt és esedékes követelése van, de a határidőn túl szóltak erről. A bíróság ezért nem vette figyelembe a NAV kérését. Bánki Eriket is megkereste a lap, aki szerint könyvelője halála vezetett ide:

Az A231 Kft. valóban kényszer-végelszámolással szűnt meg. A kényszer-végelszámolásra a könyvelő halála miatt került sor. A halála után derült ki, hogy bevallásokat, mérleget nem küldött be. A családot ezen tragédia miatt további felelősségre vonással nem akartuk terhelni.

Bánki hozzátette, valójában nem is tartoznak, a tartozás csak technikailag jelent meg a könyvelő hibájából. A lap kérte Bánkit, igazolja, hogy nincs tartozása az egykori cégnek, de Bánki ettől és a további kérdésektől a Blikk szerint elzárkózott.

Az is kiderült, hogy az A231 Kft. végelszámolása már 2011-ben elindult, de három év alatt se zárult le, ezért kellett a cégbíróságnak törölnie a vállalkozást. A cég adószámát egyébként korábban többször felfüggesztették.

A cég nevén volt Bánkiék egy római-parti luxuslakóparkban lévő négyszobás lakása, amire a NAV 25,2 millió forintos végrehajtási jogot jegyzett be, de ezt három éve törölték. A lap számításai szerint kb. 70 millió forintot érhet a lakás, amit azóta eladtak. A vevő azonban a szintén Bánkiné tulajdonában álló B6 Rent Kft. lett. A férjének is vannak homályos cégügyei, erről egy éve írt a 444.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.