Közélet

Köves Slomó nem kért a Jobbik hanukai jókívánságából

Levélben üdvözölték a Jobbik vezetői a magyarországi zsidóságot hanuka alkalmából – írja a zsido.com.

Jelen sorainkkal áldott, békés és boldog ünnepet kívánunk, hogy az emlékezés és az örvendezés eme időszaka lehetőséget nyújtson a lelki megújulásra, s mint a fények ünnepen, árasszon valódi világosságot, amely képes utat mutatni

– állt a Mirkóczi Ádám szóvivő és Vona Gábor elnök által szignózott levélben.

Köves Slomót meglepte a párt üdvözlete. Válaszlevelében a vezető rabbi úgy fogalmazott, a Jobbik számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy a hazai zsidó közösség tagjait nem tekintik a magyar nemzet egyenlő elbírálást érdemlő tagjainak.

Vona Gábor 2013-ban úgy nyilatkozott, hogy a zsidóság világuralomra tör, egyben az Izrael és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolat megszüntetését szorgalmazta

– írta Slomó, hozzátéve, akár idézhetné közelmúltbeli nyilatkozatát is, miszerint ha kiderülne Vonáról, hogy zsidó, lemondana a pártvezetésről.

A rabbi zárszóként megemlítette,

meglehet, egyfajta gesztusnak szánták hanukai jókívánságukat, de hatékonyabbnak tartanám, ha azokon a fórumokon adnának hangot gesztusaiknak, ahol eddig a gyűlölet, gyalázat és nem utolsó sorban a sötétség nyert teret, nem a fény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik