Budapest, 2016. szeptember 10.
Megújított húszezer forintos bankjegyek részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Közélet

Itt a karácsony, kedves szervezetek kapnak milliárdokat

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2016. 12. 22. 21:57

Jónak lenni ugye jó, ezért tízmilliárd forintot pumpál a kormány a civil szférába. Ennek egytizedét Kertész Imre emlékére költhetik el.
Korábban a témában:

A karácsony inkább szól az adásról, mint a kapásról, így a kormány is meglep például pár civil szervezetet – szúrta ki az MNO a Magyar Közlönyben. Tízmilliárd forintot szórnak szét olyan civilek között, amik így vagy úgy, de a kormánypártokhoz kötődnek.

500 milliót kap az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, hogy egyszülős családokat támogató központot létesítsen a fővárosban. Elnökük Nagy Anna, az Orbán-kormány korábbi szóvivője.

30 millió forintot kap a parádés rövidítésű (Ficsak) Fiatal Családosok Klubja, amit a XI. kerület fideszes alpolgármestere, Király Nóra vezet. A pénzből a családok érdekvédelmét, társadalmi szerepének elismertetését elősegítő programokat szervezhetnek, az anyaságot népszerűsítő tevékenységeket végezhetnek.

80 milliós támogatás jut a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak mint támogatás. A civil szervezetek névjegyzéke szerint az alapítvány képviselője a fideszes országgyűlési képviselő, László Tamás. A honlap elavult, valószínűleg nem aktuális információi Hende Csaba volt honvédelmi minisztert kuratóriumi elnöknek nevezik meg, az általuk fenntartott Polgárok Háza ügyvezetőjeként pedig Kubatov Gábor Fidesz-alelnököt.

10 millió forinthoz juthat a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Ezt „a női érdekekkel foglalkozó civil szervezeteket segítő és közösségteremtő programok szervezésére, illetve a női szempontok közgondolkodásban történő erősítése érdekében” költhetik el. Alapítója és tiszteletbeli elnöke Ékes Ilona, a Fidesz korábbi képviselője.

A cikk szerint 1 milliárd forintot kap majd a Schmidt Máriához köthető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, hogy Kertész Imrének emléket álló központot létesítsenek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.