Közélet

Áder beszélt Kövérrel a köztársasági elnökségről, majd felhívta Orbánt

áder jános (Array)
áder jános (Array)

A köztársasági elnök és a házelnök megbeszélése után Áder számára világossá vált, ő nyitott arra, hogy még egy ciklust vállaljon, tudta meg az ATV.

Utána pedig felhívta Orbánt és neki is elmondta ezt. A Fidesz elnöksége Dobogókőn folytat megbeszélést épp, a miniszterelnök ott arról tájékoztatta az egybegyűlteket, Áder János köztársasági elnök kész a folytatásra, ha felkérik.

A házelnök korábban arról beszélt, hogy Áder régi harcostárs, ugyanakkor az ellenzék sem talál rajta fogást. Áder jövő májusig elnök, 90 nappal előtte, tehát már februártól beindul az új elnök kiválasztásának folyamata. Mire február második felében a Ház összegyűlik, ez a határidő már ketyeg, ezért aktuális, szinte forró kérdéssé vált.

De az is felvetődött, hogy Balog emberminiszter ülhet Áder székébe.

Korábban Rubovszky György egy parlamenti bizottsági ülésen azt mondta, Áder jó ötlet, csak Orbán nem enged neki még egy ciklust. Most úgy néz ki, mégis.

Azonban az ATV most azt is megtudta, az október 2-i, menekültellenes népszavazáskor kicsit megharagudtak Áderre, mert nem szállt be a mozgósításba, így talán ennek is köszönhető, hogy végül a referendum elbukott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik