Közélet

Egy kalap pénzbe kerülhet Orbán Viktor újabb levele

orbán levele (orbán levele)
orbán levele (orbán levele)

A Magyar Nemzet számításai szerint 170-180 millió forintba kerülhet Orbán Viktor újabb levelének legyártása és kiküldése. A miniszterelnöki üzenetet valószínűleg a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal kapják majd kézhez a nyugdíjasok. A Magyar Posta a 24.hu-nak kedden erősítette meg, hogy ők kézbesítik az utalványokat, legkésőbb az év végéig.

Az utóbbi napokban több sajtóhír is arról szólt, hogy az utalvány mellé jár majd kormányfői levél, a napilap szerint vélhetően elsőször emiatt és nem takarékossági okokból akarták a kormányhivatalnokokra bízni az Erzsébet-utalványok átadását. A Miniszterelnöki Kabinetiroda egyelőre nem erősítette meg, hogy valóban Orbán-levelet fog kapni fog az érintett 2,8 millió nyugdíjas, a hvg.hu információi szerint a szöveget már szerdán véglegesíthetik. Úgy tudják, hogy a miniszterelnök arra hívja majd fel a figyelmet, hogy a kormány fontosnak tartja és tiszteli a nyugdíjasokat.

Nem csak a nyugdíjasoknak éri meg

A napilap emlékeztet: az Erzsébet-utalványok kiosztásával nem csak a nyugdíjasok, hanem az utalványt forgalmazó cég is jól jár. Számításaik szerint az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.

csaknem 2 milliárd forintnyi extra bevételre tehet szert a kormány döntése nyomán. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik