Közélet

Aztán majd nézel, ha Macedóniában hungarikum lesz a bricsesz, meg az asztrahán kalpag

24.hu
24.hu

2016. 11. 25. 15:43

Macedónia fővárosában, Szkopjéban a hungarikum törvénnyel kapcsolatos tapasztalatok átadásáról, az országimázs építésben rejlő lehetőségekről tárgyalt Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár.

A szaktárca tájékoztatása szerint a helyettes államtitkár – Dux László szkopjei magyar nagykövet kíséretében – hivatalos látogatást tett Aneti Dinovskánál, a macedóniai Gazdasági Minisztérium államtitkáránál, aki a Magyar- Macedón Gazdasági Vegyes Bizottság elnöke is.

Macedón-magyar dwa bratanki

Szakáli István Loránd ismertette a hungarikumok közigazgatási kezelésének módját. Kitért rá, hogy  a hungarikum törvény ágazatokon felüli komplexitású, és a hungarikumokat általában egységesen jelenítik meg az érdeklődők előtt.

Aneta Dinovska ismertette: tíz évvel ezelőtt Macedóniában is elindult egy, a magyarhoz hasonló kezdeményezés. Ez a hazai termékek vásárlására buzdított, de a piac szereplőinek ellenállása miatt nem vált sikertörténetté. Az államtitkár elismerését fejezte ki a magyar kormánynak azért, amit a nemzeti értékek megőrzése és népszerűsítése érdekében tesz.

Ellátogatott

A helyettes államtitkár ellátogatott a Macedón Kamarai Szövetség, Magyarország Szkopjei Nagykövetsége és a Földművelésügyi Minisztérium közös szervezésében megtartott szakmai konferenciára, ahol folytatódott a kétoldalú tapasztalatcsere, és Szakáli István Loránd, a Macedón Kamarai Szövetség szakmai képviselőinek is beszámolt a hungarikum törvényről – tartalmazza a közlemény.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.