Közélet

Lázár János kérdőre vonta Colleen Bellt

Nincs itt semmiféle titkosszolgálati játszma, Ghaith Pharaon egy körözött bűnöző, és mihamarabb bíróság elé kell állítani

mondta Colleen Bell amerikai nagykövet az ATV Szabad Szemmel című műsorában.

A tévétársaság kedden megszólaltatta az ügyben Lázár Jánost is a parlament folyosóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy többszörösen összetett mondattal reagált.

Ha Gaith Pharaon annyira veszélyes bűnöző lenne, mint ahogyan Colleen Bell állítja, akkor miért nem kérték az amerikaiak, hogy fogjuk el együtt, miért nem érkezett soha olyan kezdeményezés az elmúlt időszakban az amerikai partnerszolgálatok, vagy szervek részéről, hogy tartóztassuk le Magyarországon?

Mint ismert, az olajmilliárdosnak közös üzlete van a Külügyminisztérium felügyelete alatt álló Magyar Nemzeti Kereskedőházzal és egy, a miniszterelnök vejéhez köthető céggel, egyik érdekeltsége pedig telket vett Budapesten a Cinege utcában, Orbán Viktor szomszédságában.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök azt mondta, nem is biztos, hogy a körözés alatt álló Pharaonról van szó, bár ezt egy ujjlenyomat-vétellel el lehetne dönteni. Az biztos, hogy a Magyarországon ingatlanokat vásárló Ghaith Pharaon tavaly feltűnt a seregélyesi falunapon, erről a helyi újság fotókat is közölt, nyáron pedig Mészáros Lőrinccel egy kikötőben buliztak Splitben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik