Közélet

Gyalogost gyűrt maga alá a villamos a Mechwartnál

Halálra gázolt egy embert szombaton a villamos a főváros II. kerületében lévő Mechwart liget közelében – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A 4-es és a 6-os (és a fonódó) villamos vonalán történt a baleset nem sokkal a megálló előtt.

Az elgázolt ember beszorult a villamos alá, sokáig nem tudták kiemelni.

A rendőrség sajtóügyeletese az MTI-vel azt közölte, hogy a baleset a Keleti Károly utcánál történt. A BKK Facebook-oldalán az olvasható, a 4-es és a 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között pótlóbuszok járnak. Nem közlekedik a 17-es villamos sem a Széll Kálmán tér és a Margit híd között.

Fotó: 24.hu/ Kerner Zsolt
Fotó: 24.hu/ Kerner Zsolt

Környéken lakó munkatársunk szerint a 17-es villamos (egy új, CAF típusú szerelvény) gázolta el a gyalogost, aki a Keleti Károly utcából rohant ki, át a zebrán, valószínűleg körültekintés nélkül. A holttestet már kiemelték a tűzoltók a villamos alól, de hatalmas a torlódás a környéken. Úgy tudni, az áldozat egy negyvenes éveiben járó férfi.

Az egész balesethez hozzájárulhatott a Keleti Károly utca most zajló felújítása, aminek során ugyan kijelöltek zebrát, de az is sokszor le van zárva, így a 11-es buszoktól a villamosokhoz igyekvő emberek össze-vissza kelnek át az úton, növelve a balesetveszélyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik