Közélet

300 ezer forintot kapott György Péter a Liget Projektes tanácsaiért

Megírtuk, György Péter nagyon megbántódott azon, hogy egy újságíró meg akarta tudni, mettől meddig és mennyiért segített be a Liget Projektnek.

Az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék egyetemi tanára 2016. júliusában azt nyilatkozta a Magyar Narancsnak, hogy egy éve Baán László tanácsadója, és ezért a tevékenységéért anyagi juttatásban részesül.

A legfőbb kérdés az volt, a magánszemély György Péternek is ki kell adnia a közérdekű adatokat? Az esztéta egyébként közpénzből részesült juttatásban.

György Péter végül, miután az Átlátszónak átküldött egy Örkény novellát (Sokszor a legbonyolultabb dolgokban is jól megértjük egymást, de előfordul, hogy egészen egyszerű kérdésekben nem) belátta tévedését, és még aznap késő este elküldte az adatokat az Átlátszónak:

A szerződést, 2015. febr. 15-én kötöttem határozott időre 2016. december 31-ig a Kultúra 2008 Nonprofit Kft-vel. Ezt a szerződést mondtam fel 2016. július 1-én. Feladatom a Szépművészeti Múzeum és az új Nemzeti Galéria múzeumi koncepciójának kidolgozása volt, a teljesítést dr. Baán László igazolta. Ezért havi bruttó 300.000, azaz háromszázezer forintot kaptam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik