Közélet

Eltörölhetik az óraátállítást

Az országgyűlés gazdasági bizottsága egyöntetűen megszavazta a jobbikos javaslatot a nyári időszámítás bevezetéséről. A Magyar Nemzet információ szerint a testület kormánypárti tagja arról beszélt, hogy a Fidesz és a fejlesztési minisztérium is támogatja a javaslatot, nincs akadálya annak, hogy a jövő héten meg is szavazza a parlament az óraátállítás eltörlését.

A bizottságban az indítvány a jobbikos Kepli Lajosé, aki még októberben benyújtotta a javaslatát és azzal érvelt, leginkább a mezőgazdaságot segítené, ha eltörölnék az óraátállítást, de más területeken is pozitív élettani hatása lenne.

A bizottság fideszes tagja, Bencsik János azt mondta, szerinte nincs akadálya az eltörlésnek, ő legalábbis erre fogja bíztatni a képviselőtársait.

A párton belül támogatjuk, egyeztettünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal is, és úgy tudom, ők is az ügy mellé állnak.

Jövő héten szavazhatnak erről.

Egyébként nemrég kellett átállítani megint az órákat, azóta korábban sötétedik.

Korábban írtunk arról, hogy Vona alkut kötött Lázárral, a Fidesznek az e-közmű ügyében kell a kétharmad, amit a Jobbik megadna, ha a kormánypártok kiszabadítják a nemzeti dohányboltokból az e-cigit. Ez volt az egyik kérésük. A másik meg a mostani, az óraátállítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik