Budapest, 2016. április 11.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) hallgatja a Jobbik frakcióvezetője, Vona Gábor (az előtérben) azonnali kérdését válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. április 11-én. Jobbról Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Közélet

Vona utcára vinné az embereket Orbán ellen

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 11. 15. 15:02

Ha a kormánypártok nem támogatják alaptörvény-módosító javaslatukat.
Korábban a témában:

A Jobbik elnöke szerint az alaptörvény módosítása és a letelepedési kötvény megszüntetése ügyében mindenkinek színt kell vallania. Amennyiben a Fidesz és a kormány úgy dönt, ebben nem partner, akkor a magyar társadalomnak kell nyomást gyakorolnia a kormányra. Azt sem tartja kizártnak, hogy az embereknek az utcára kell vonulniuk az ország megvédését követelve.

Vona Gábor a migránsokat befogadó balassagyarmati Közösségi Szálló előtt közölte, hogy a múlt keddi sikertelen alaptörvény-módosítás után a Jobbik benyújtotta javaslatát az Országgyűléshez, amely egy mondat kivételével szóról szóra megegyezik az Orbán Viktor által kezdeményezett módosítással. Ez a mondat a letelepedési bizniszt tenné alaptörvénybe ütközővé.

Vona Gábor azt kérte Rubovszky György elnöktől, hogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága mielőbb vegye napirendjére javaslatukat, a Fidesz és KDNP képviselői pedig ne próbálják meg szabotálni kezdeményezésüket,

mert ha ezt teszik, akkor minden vád, amit velünk kapcsolatban hazaárulás címén megfogalmaztak az elmúlt napokban, az rájuk hullik vissza.

A Jobbik mindig a teljes védelmet tartotta fontosnak, azt, hogy se szegény, se gazdag migránst ne lehessen Magyarországra telepíteni, se szegény, se gazdag terrorista ne érkezhessen – tette hozzá. Erről tájékoztatta négyszemközti találkozójukon is Orbán Viktort, amikor tudatta, a Jobbik csak akkor támogatja az alaptörvény módosítását, ha az Országgyűlés a teljes biztonságot garantálja, megszünteti a gazdag migránsok letelepítését lehetővé tevő letelepedési kötvényt.

Ez nem történt meg, ez a vita a Fidesz és a Jobbik között, de Vona Gábor szerint most a Fidesznél pattog a labda, a gondolkodó embereknek egyértelművé válik, ki akar valódi, teljes biztonságot és ki az, aki pusztán politikai kampányeszközként használja a menekültkérdést.

Vona Gábor egy kérdésre az ellene irányuló “karaktergyilkossági kísérletről” azt mondta, ez pont azóta tart, amióta közölte Orbán Viktorral, milyen feltétellel támogatja a Jobbik az alaptörvény módosítását.

 Azóta elszabadult hajóágyúként viselkedik a Fidesz-közeli média”, ellene és a pártja ellen “elképesztő csúsztatások, rágalmazások, hazugságok hangzanak el.

Ennek örülnek, mert egyrészt azt mutatja, a Fidesznek nincsenek érdemi érvei a Jobbik ellen, másrészt azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP is nagyon jól tudja, a Jobbik az a politikai közösség, amely a valódi alternatívát jelenti, és képes 2018-ban leváltani – mondta Vona Gábor.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. augusztus 27.
Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az új Solaris-Skoda trolibuszok sajtóbemutatóján a BKV X. kerületi  Zách utcai trolibuszgarázsában 2015. augusztus 27-én. Napokon belül megkezdődik a 36 új trolibusz tesztüzeme Budapesten, amelyek „önjáróak”, akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel. Az alacsonypadlós járművek közül a csuklós trolikon 104, a szóló járműveken 64 ember utazhat egyszerre.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.