Közélet

Az RTL Klub visszautasítja a Belügyminisztérium állítását

Az alábbi közleményt adta ki az RTL Klub kedden este:

“A hétfő esti “Tovább titkosítana a kormány” című híradós riportunk kapcsán a Belügyminisztérium által kiadott közlemény állításait visszautasítjuk. A riport szövegében pontatlanság vagy hiba nem volt, hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatást nyújtottunk a nézőknek.

Az RTL Híradó hétfő esti riportjában nem állítottuk, hogy a hivatkozott rendelet a jelenlegi kormány alatt született.

A rendelet csak felsorolja az állam és az állampolgárok szempontjából kiemelt jelentőségű objektumok és intézmények körét, azok titkosításáról nem rendelkezik.

A riportban arról a jelenlegi belügyminiszter – Pintér Sándor – által benyújtott törvénymódosításról számoltunk be, amely nemzetbiztonsági okokra hivatkozva titkosítaná a rendeletben szereplő intézmények, objektumok és beruházások körét, amely 1997 óta nem volt titkos. Ezért a titkosítás szempontjából nincs relevanciája annak, hogy a rendelet mikor született, hiszen az pusztán egy felsorolás.

A riportban az adatvédelmi hatóság elnöke is megszólalt, aki alkotmányosnak, és a jelenlegi terrorfenyegetettség alapján indokoltnak nevezte a titkosítást, tehát a riport kiegyensúlyozott volt és megjelenítette a politikai mellett a szakmai véleményeket is.

Éppen ezért visszautasítjuk a Belügyminisztérium közleményének állítását, amely szerint az “RTL Híradó elégtelenre vizsgázott titkosításból”.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik