Közélet

A kormányt kritizálta a diák, meghúzatták a beszédét

Egy kaposvári diákparlamenti ülésen szólalt fel egy gimis tanuló, aki keményen beszólogatott a kormánynak. Iziben leállították és kihúzatták a beszédéből a kritikus részeket.

Bradánovics Bendegúz hangzatos beszéddel és kemény szavakkal akarta felrázni Somogy megye közoktatásban érdekelt közösségét, de nem sikerült neki. A fiú a diákparlament múlt pénteki, kaposvári ülésén szólalt fel, de egy ponton megszakították beszédét, mert túl személyeskedőnek találták.

A fiú ugyanis arról kezdett beszélni, hogy a kormány és az Emmi erőforrásnak tekinti a diákokat, pedig

a tanulók nem valami kibányászható barnakőszén, bauxit, nem valami önkényesen felhasználható erőforrás.

Külön oktatási minisztériumra is szükség lenne, mert szerinte most úgy tűnik, hogy “dilettánsok hasráütésszerűen, a diákokkal és tanárokkal konzultációt megtagadva irányítják és változtatgatják az oktatási rendszert”. Ekkor már közbelépett Rózsás Ildikó, az Országos Diákparlament szakmai előkészítő bizottságának tagja és félbeszakította őt.

Miután kihúzta a vonatkozó “személyeskedő” részeket, később befejezhette beszédét. Ebben ugyan még szerepelt némi kritika, de már Bradánovics szabadkozott inkább a saját szóhasználatáért. A teljes beszédet itt olvashatja el, de a zárómondatát idéznénk:

“Klebelsberg Kunó forogna a sírjában, ha tudná mi történik jelenleg a nevével.”

(Sonline)

Bradánovics Bendegúz lapunkkal közölte, hogy az iskola igazgatója és a diákönkormányzatot segítő tanárok nem tudták, mit tartalmaz a felszólalása, ezáltal azt ilyen formában nem is engedélyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik