Közélet

Vona Gábor: Büszke heteroszexuális vagyok

Mint ismert, a TV2 csütörtök esti lejárató riportjában Terry Black Vona Gábor évtizedekkel ezelőtti homoszexuális kapcsolatairól beszélt, a Jobbik-elnök pedig pénteken 12 órától sajtótájékoztatót tartott.

Elmondta, néhány héttel ezelőtt volt szerencséje találkozni a miniszterelnökkel. Elmondta neki, mi az a kontextus, ami alapján tudják támogatni a végül elbukott alkotmánymódosítást.

Igen erősen beletenyereltem egy olyan ügybe, ami Orbán Viktor fontos, a letelepedési kötvények ügyébe. Mióta ez megtörtént, azóta folyamatosan mocskolódnak. Voltam már török terrorista, orosz ügynök, brüsszeli ügynök és ki tudja mi minden voltam még.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Vona Gábor állítása szerint arra kérte a Fidesz-KDNP-t, nyugodtan folytassák. Mint fogalmazott nyilvánvaló megrendelés és a Fidesz hatalomféltése áll a karaktergyilkos sorozat hátterében.

Aztán konkrétan rátért a TV2 riportjára.

A tegnapi napon újabb mélypontjához ért a lejárató kampány. Terry Black azt állította, hogy én homoszexuális orgiákon vettem részt. Nagyon méltatlan, hogy egyáltalán ilyennel kell foglalkoznom.

Minden, amit Terry Black mondott, az hazugság. Én büszke heteroszexuális vagyok.

Kiemelte, amit az életében tett, azt mindig is vállalta és vállalni is fogja.

Vona-Szabó Krisztina, a Jobbik-elnök felesége tegnap este nyílt levelet írt Lévai Anikónak. Vona Gábor a maga nevében Orbán Viktor kérte arra, hogy ne legyen óvodás, ne legyen piti és ha van vér a pucájában, ne a sajtóban mocskolódjon, hanem üljenek le és beszéljenek a magyarországi ügyekről.

Értem és érzem, hogy az alaptörvény-módosítás rendkívüli módon frusztrálja, de e nem indok arra, hogy sértődékeny óvodásként kezdjen el vagdalkozni. Ha küzdeni kíván, akkor küzdjünk tisztességes eszközökkel, szívesen állók elébe.

Megjegyezte, annak idején a miniszterelnököt is érték támadások, amit szintén méltatlannak tart.

Sajtótájékoztatója végén a média munkatársait arra kérte, hogy ismerve a rájuk nehezedő nyomást, igyekezzenek a legnagyobb tisztességgel végezni a munkájukat. Felhívta a figyelmet, 2018 már nincs is olyan messze, a Jobbik szeretné visszaállítani a sajtószabadságot, de akik döntéshozói szinten mindezért felelnek, el kell majd számolniuk.

Vona intézkedett, hogy a megfelelő jogi lépések megtörténjenek.

Olvasói sztorik