Közélet

“Az új klientúrával biztosan nem álltam szóba” – A TV2 engedély nélkül szerepeltette Iványit szégyenletes riportjában

iványi gábor (iványi gábor, )
iványi gábor (iványi gábor, )

Korábban beszámoltunk róla, hogy a TV2 Tények című műsorában a hajléktalan embereket gyalázó riportot hoztak le november 7-én. Egyiküktől – meglehetősen tapintatlan módon – arról érdeklődtek, hogy mikor fürdött utoljára. Az anyagban olyan, megbélyegző és megalázó mondatok hangzottak el, mint például:

Ellepték az aluljárókat a hajléktalanok, bűzös szag terjeng körülöttük!

Vagy:

Én nem sajnálom őket, elmehetnének dolgozni.

A riportban látszólag megszólaltatták Iványi Gábort, az Oltalom Karitatív Egyesületet vezetőjét, ám ő a Népszavának azt állította: legalább egy-két éve adott interjút a csatornának, nem kértek tőle engedélkyt, hogy megszólalását ismét felhasználják. Mint mondta:

 az új klientúrával biztosan nem álltam szóba, s eztán sem fogok.

Iványi Gábor tiltakozik az ellen, hogy egy olyan riportba vágták be szavait, amelynek végkicsengése az, hogy a budapestiek undorodnak a hajléktalanoktól. Indoklása szerint nem is az zavarja, hogy a nevén szeplő esik egy ilyen riport kapcsán, hanem az,

hogy a műsorkészítők ennyire aljas módon rúgnak bele védekezésképtelen emberekbe.

Iványi Gábor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője is, ő keresztelte meg Orbán Viktor és Lévai Anikó két gyermekét, Ráhelt és Gáspárt is. Legutóbb akkor írtunk róla, mikor a Bayer Zsolt kitüntetése miatt elárverezett tisztikeresztjéért 400 ezer forintot adott egy licitáló. A bevételt jótékony célra fordították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik