Közélet

Rejtélyes kutatás Gyurcsány nejének kormányfőjelöltségéről

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára (Array)
Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára (Array)
Nem tudni, ki szondázza a közvéleményt.

Az biztos, hogy nem a korábban a felméréssel hírbe hozott Magyar Progresszív Intézet. Az igazgató a Magyar Időknek azt mondta, valaki a közvélemény-kutatásnál visszaélhet a cég nevével. Korábban előfordult, hogy ha kaptak megbízást hasonló felmérésre, a lebonyolítással a Publicus Intézetet bízták meg, de most nem is kaptak megbízást.

Magyar Kornélia értetlenül áll az ügy előtt, konzultál munkatársaival, utána dönti el, tesz-e jogi lépéseket. Az igazgató elképzelhetőnek nevezte, hogy cége nevét azért használják, mert nem akarják elárulni, valójában kinek a megbízásából készül a felmérés, de egy szakmaiatlan kérdéssor komoly hitelrontást jelenthet az intézetnek.

Korábban a Magyar Idők írt arról, hogy felmérés készül a fővárosi szocialista párttagok, szimpatizánsok körében politikusok népszerűségéről. A telefonos „kérdezőbiztosok” a Magyar Progresszív Intézetre hivatkoztak, amikor Gyurcsány Ferenc, illetve Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségéről, illetve a Demokratikus Koalíció elfogadottságáról érdeklődtek.

A fővárosi ügyeknél arról is érdeklődtek, mit szólnának Molnár Gyula főpolgármester-jelöltségéhez, de szóba került az LMP társelnöke, Szél Bernadett, illetve az MSZP fővárosi elnöke, Kunhalmi Ágnes tevékenysége is. A két női politikus esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is faggatták a válaszadókat.

Dobrev Klára neve a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként már többször előkerült. Gyurcsány korábban azt mondta, felesége tehetséges, a közélet iránt érdeklődő, sokat tapasztalt asszony, de nincs politikai ambíciója, de néhány hete egy portréműsorban azt mondta, ő nem bánná, ha felesége is kipróbálná magát a politikában,de ezt őrá bízza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik