Közélet

Az MSZP és a DK is állítja: A Magyar Idők hazudik

A kormányközeli Magyar Idők szombaton arról írt, hogy a DK és az MSZP különalku keretében felosztották egymás között a fővárosi kerületeket. A lap állítja: Gyurcsány Ferenc, Kunhalmi Ágnes, Molnár Zsolt és Molnár Gyula az elmúlt időben titkos tárgyalásokat folytattak, értesüléseiket öt szocialista politikus is megerősítette.

Állításaikat azonban mind az MSZP, mind a DK közleményben cáfolta. A DK leszögezte: Gyurcsány Ferenc

soha egyetlen alkalommal sem folytatott megbeszéléseket, tárgyalásokat a fent nevezett szocialista politikusok bármelyikével vagy bármely más szocialista politikusokkal budapesti választókerületekről. Mi több, nem csak budapesti, hanem egyetlen egy más választókerület két párt közötti felosztásáról sem. Határozottan állítjuk, hogy a Magyar Idők hazudik. Tekintettel arra, hogy ilyen tárgyalás és megállapodás nem volt, ha létezik a Magyar Idők által hivatkozott dokumentum, az hamis.

Az MSZP közelménye szerint

a Magyar Idők valótlanságot állít, nem született semmilyen különalku az MSZP és a DK között a 18 budapesti egyéni választókerület felosztásáról. Ezt bármelyik szocialista politikus névvel is megerősíti.
Az MSZP a lehető legszélesebb ellenzéki együttműködéssel fogja leváltani a Fideszt. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, minden demokratikus ellenzéki pártra, minden szakszervezetre és minden civil szervezetre szükség van, akikkel közösen fogunk megállapodni.

 

A fideszes pártmédia azért terjeszt hamis híreket, hogy ellentétet szítson ellenzéki oldalon, mert Orbán Viktor és a Fidesz fél attól, hogy 2018-ban mindenhol csak egyetlen demokratikus ellenzéki jelölt lesz velük szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik