Közélet

Pintér új parancsnokot nevezett ki a büntetés-végrehajtás élére

Az elődje elérte a felső korhatárt.

Névjegy

Tóth Tamás 1972-ben született, a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. A rendőrség kötelékébe 1994-ben lépett be, mint nyomozó. Később főnyomozó, majd 2003-ban a XVII. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője és kapitányságvezető-helyettes, 2005-ben ugyanott kapitány lett.  2007-től a V: kerületi rendőrkapitányságot, 2010-től a BRFK-t vezette. 2014 óta a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának általános helyettese volt.

Új országos parancsnokot nevezett ki Pintér Sándor a büntetés-végrehajtás élére: az eddigi általános helyettes, Tóth Tamás váltja Csóti Andrást, aki elérte a szolgálat felső korhatárát.

Pintér a pénteki beiktatási ünnepségen kiemelkedőnek nevezte Csóti munkáját, aki szerinte megújította a szervezetet. A belügyminiszter emlékeztetett: amikor 2010-ben tárcájához került a büntetés-végrehajtás, elvárásként fogalmazta meg, hogy a fogvatartottaknak dolgozniuk kell, mert ez a visszavezető út a társadalomba.  Kiemelte, hogy Csóti vezetése alatt a bv-intézetek az önfenntartás irányába mozdultak el a mezőgazdasági tevékenység erősítésével, pékáru előállításával, vágóhíd üzemeltetésével.

Csóti a jövőben a Belügyminisztérium munkáját segíti majd.

Pintér kitért arra, hogy Tóthra vár az új börtönök építése annak érdekében, hogy megfeleljenek a nemzetközi elvárásnak, amely az egy elítéltre jutó 4 négyzetméter biztosítására vonatkozik. A miniszter szerint az új parancsnokot két évtizedes rendészeti gyakorlata és hosszú parancsnoki múltja alkalmassá teszi tisztségére. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik