Közélet

Képviselőt tiltottak ki a Kossuth térről   

És milyen felhatalmazással? Ez itt a kérdés.

Kész Zoltán írásbeli kérdést intézett külön-külön Pintér Sándor belügyminiszterhez és Trócsányi László igazságügy-miniszterhez, miután országgyűlési képviselőként sem engedték be vasárnap a Kossuth térre. A honatya az MNO-nak azt mondta, vasárnap délelőtt gyermekével akart besétálni a munkahelye előtti térre, de a biztosításárt felelős Valton Security biztonsági őreinek főnöke azt mondta neki, senki sem mehet be a térre.

Kérdeztem, hogy esetleg műveleti területről van-e szó, s mondtam, hogy országgyűlési képviselői igazolvánnyal szeretnék bejutni. Mondta, hogy ne is erőlködjek.

Kész Zoltán nem akart balhéba keveredni gyermekével az oldalán, ezért inkább úgy döntött, írásbeli kérdést nyújt be az ügyben. Arra kíváncsi,

Milyen felhatalmazással lehet kitiltani országgyűlési képviselőt a Kossuth térről?

A két miniszternek arra kell felelnie, törvényes-e, ha egy országgyűlési képviselő mozgását egy őrző-védő vállalkozás korlátozza.

Korábban Juhász Péter, az Együtt alelnöke és a kerület önkormányzati képviselője tudatta, hogy perre megy, amiért nem engedték be az október 23-ai megemlékezésre.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik