Közélet

Felfüggesztett Népszabisok: 10 embert visszavennének

Elkezdtek törésvonalakat gerjeszteni az eddig egységesen fellépő szerkesztőségben.

A nagyjából 80 Népszabadság-munkatárs közül körülbelül 10 ember a magán e-mail címükre kiküldött levélben arról értesítette a cég, a Mediaworks Hungary Zrt., hogy visszavonja a felfüggesztésüket, írták a felfüggesztett újságírók a Facebook-oldalukon.

Egészen pontosan megszünteti a munkavégzési kötelezettség alól történő felmentésüket. Az érintett kollégáinknak hétfőn be is kell menniük dolgozni a Bécsi úti székházba. Az ígéret szerint belépőt is kapnak és hozzáférhetnek az e-mail fiókjaikhoz is. A szerkesztőség továbbra is egységes.

Úgy tudjuk, a Mediaworks egyéb lapjaihoz kell majd dolgozniuk. A Népszabadság perli a Mediaworkst, jogellenesnek tartják a megszüntetést, a bírósághoz fordulnak.

Közben kiderült, hogy egy, a a Mediaworks osztrák tulajdonosának, vagyis a Vienna Capital Partners (VCP) cégnek 2014 óta elemzőként dolgozó fiatalemberrel bővült ki a Mediaworks igazgatósága a Népszabadság újságíróinak kizárását megelőző napon.

A Népszabadság egyébként csütörtökön megjelent, a Fedél Nélkül mellékleteként, külsős szerzők, köztük Tamás Gáspár Miklós, Uj Péter írtak bele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik