Közélet

Kósa Lajos lehazugozta Vona Gábort

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke "összevissza beszél és hazudik" a népszavazás és az alaptörvény-módosítás ügyében.

Kósa Lajos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: amikor a Fidesz konzultációt kezdeményezett a migrációról, Vona Gábor népszavazást sürgetett a kérdésben, amikor pedig a Fidesz referendumot kezdeményezett, a Jobbik elnöke azt feleslegesnek minősítette, és alkotmánymódosítást szorgalmazott. Most, amikor a kormányfő beterjesztette az alaptörvény-módosítási javaslatot az Országgyűlésnek, Vona Gábor “mindenfajta feltételekkel” állt elő – mondta, utalva az Orbán Viktor miniszterelnök és a Jobbik-elnök közti előző napi négyszemközti találkozóra.

A frakcióvezető idézte a Jobbik pártelnökének korábbi nyilatkozatát is, amely szerint aki nem szavazza meg a betelepítés elleni alaptörvény-módosítást, az hazaáruló.

A letelepedési kötvénnyel kapcsolatban – amelynek megszüntetését támasztotta feltételül Vona Gábor az alkotmánymódosítás támogatásához – Kósa Lajos azt mondta: szerinte ezek sehogy nem kapcsolódnak egymáshoz. Megjegyezte egyébként, hogy a kormány már korábban bejelentette a letelepedési kötvény intézményének felülvizsgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik