Közélet

Ingyen van az 56-os gigakoncert, mégsem fogynak a jegyek

Az 1956-os emlékév tiszteletére nagyszabású koncertet szerveztek a Papp László Sportarénába, ahol fellép Diaz, Vastag Csaba, a The Biebers, a PG Csoport, az EAST zenekar, a Beatrice és Ákos is.

Az 1956-os forradalom emlékére szervezett programsorozatra jelentős összeget, 13,5 milliárd forintot különítettek el, melyből 1,4 milliárdot reklámra költenek. A programok között az egyik fénypont a Szabadságkoncert 1956, ezt október 23-ára hirdették meg az 56 ezer főt befogadni képes Papp László Sportarénába. Nem tűnik túlzottnak az elképzelés, Ákos például továbbra is rendkívül népszerű, de úgy látszik, mégsem érik el a közönséget, vagy a téma, esetleg annak ilyen megközelítése nem elég vonzó az emberek számára. A jegyért nem kell fizetni, elég regisztrálni, de az e-jegyiroda.hu interaktív nézőképe alapján a helyek többsége még szabad.

A képernyőfelvétel 2016. október 11-én, 12 óra körül készült
A képernyőfelvétel 2016. október 11-én, 12 óra körül készült

Tekintve, hogy a színpaddal szemben található, szürkével jelölt, foglalt helyek a legjobb szektorokban találhatók, valószínű, hogy itt sok olyan ülőhely is van, melyeket a VIP vendégeknek tartanak fenn. Azt, hogy ez a zenészeknek pontosan mekkora összeget fizetnek, nem tudjuk, azt azonban hozzávetőlegesen meg lehet mondani, hogy a fellépők általában milyen gázsit kérnek.

A legdrágább természetesen Ákos lehet,

akiről úgy tudni, 8-10 millió forintot kér egy zenekaros, élő nagy fellépésért, de itt persze nem 90 perces nagykoncertről, hanem egy 20 perces előadásról beszélünk. A második legdrágább a Beatrice lehet, a birtokunkba került információk szerint a zenekar 800 000-1 300 000 forint közötti összeget kér egy 90 perces élő koncertért. Vastag Csaba, Deniz és a The Biebers nagyjából azonos tarifával dolgoznak, egyórás élő műsort úgy félmillió körüli összegért adnak, a PG Csoport és az EAST zenekar fellépési díjait nem ismerjük, de mivel ők kevésbé ismertek, valószínűleg az ő gázsijuk valamivel alacsonyabb lehet.

Már ha úgy vesszük, hogy a tiszteletdíjak összegét a piaci árak alapján kalkulálták.

Azt valószínűleg az emlékbizottság sem szeretné, ha a programsorozat nem lenne maradéktalanul sikeres, hiszen Balog Zoltán korábban úgy fogalmazott, azt a méltatlan helyzetet, amelyet a 2006-os emlék­évnek az akkori kormányzat általi meggyalázása okozott, most helyre kell állítani. Egyébként külföldön is rendeznek koncertsorozatot a forradalom emlékére, erre 1 milliárd forintot szántak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik