Közélet

Képtelen ajánlatot kapott a Népszabadság szerkesztősége

Legalább is a főszerkesztő szerint lehetetlen, hogy 12 óra leforgása alatt üzleti tervvel álljanak elő.

Ajánlatot tett a Mediaworks a Népszabadság szerkesztőségének – közölte a kiadó szombat este az MTI-vel. Hozzátették, hogy a felek megállapodtak: vasárnap folytatják az egyeztetéseket az üzemi tanács és a szakszervezet bevonásával.

Közleményük szerint szombaton a Mediaworks menedzsmentje azonnali egyeztetést kezdeményezett a Népszabadság felfüggesztésével és újraindításával kapcsolatban Murányi András főszerkesztővel.

A kiadó ajánlatot tett, mely szerint a Mediaworks haladéktalanul tárgyal a lap finanszírozásáról vagy újraindításáról, amennyiben a szerkesztőség vezetése olyan stratégiát és üzleti tervet tesz le az asztalra, amely alapján biztosítható a hosszú távú gazdaságos működés.

A főszerkesztő szerint nincs megegyezés

Az MTI tudósítása szerint Murányi András a Népszabadság mellet kiálló Kossuth téri tüntetésen újságíróknak megerősítette: szombaton tárgyaltak a kiadó képviselőivel, de egyelőre nincs megegyezés, vasárnap folytatják.

A kiadó azt kérte tőlük, tegyenek le egy üzleti tervet, amellyel rentábilissá tehető a lap. Ilyet 12 óra alatt nem lehet összeállítani – tette hozzá.

A főszerkesztő közölte: vasárnap megpróbálják fölvenni a munkát, fontosnak tartaná, hogy hétfőn megjelenjen a lap, de egyelőre ez nem valószínű. A kollégák szeretnének együtt maradni, és továbbvinni a lap szellemiségét – hangsúlyozta.

Kérdéses, hogy együtt maradhatnak-e

A Mediaworks szerint a főszerkesztő ismertette ezt az álláspontot a menedzsmenttel. Hogy ez lehetséges-e és milyen formában és konstrukcióban, arról tovább egyeztetnek a felek – olvasható a közleményükben.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik