Közélet
Magyar Nemzet (magyar nemzet, napilap,)

A Magyar Nemzet kiállt a Népszabadság újságírói mellett

24.hu
24.hu

2016. 10. 08. 13:46

Szolidaritási nyilatkozatot tett közzé a Magyar Nemzet a Népszabadság felfüggesztésével kapcsolatban. A lap közölte: “elfogadhatatlannak tartjuk a lap kiadójának, a Médiaworksnek az újságírókkal szembeni eljárását. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy nem tájékoztatott terveiről, félrevezette munkatársait, a költözésre való hivatkozással kizárta őket munkahelyükről, megfosztotta őket attól is, hogy digitális adataikhoz hozzáférjenek.”

“A súlyos gazdasági veszteség sem lehet indoka a szerkesztőség megalázásának” – írta a Magyar Nemzet.

A lap megemlítette, hogy a “szóbeszéd” szerint “a polgári kormány politikai szándékai irányítják az eseményeket”. A Magyar Nemzet cikke szerint “a kormány szerepére utalhat az, hogy az utóbbi időben egyre nyíltabban és egyre kíméletlenebbül törekszik az eltérő vélemények, hangok elhallgattatására, és az ezeknek nyilvánosságot biztosító fórumok felszámolására. Ellentmond viszont az, hogy ebből a sajtóval és az újságírókkal szembeni intézkedéssorozatból teljes mértékben hiányzik a polgári mentalitás”.

A Magyar Nemzet szerkesztősége szolidaritását fejezi ki a Népszabadság teljes alkotói közössége felé – zárták közleményüket.

UPDATE:

A Vasárnapi Hírek Facebook-oldalán jelentette be, hogy munkatársai szolidaritást vállalnak a Népszabadság munkatársaival. Az oldal profil- és borítóképét is fekete színre cserélték.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.