Közélet

Ezek Magyarország legjobb gimnáziumai

fazekas mihály gimnázium (fazekas mihály gimnázium)
fazekas mihály gimnázium (fazekas mihály gimnázium)

Az Eduline közzétette a rangsort, első helyen megint a fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium áll, amely három – a matematikai kompetenciamérés, a matematikaérettségi és a végzősök felvételi eredményei alapján összeállított – alrangsorban is vezet.

Második a szintén budapesti Eötvös József Gimnázium, harmadik helyen a Toldy Ferenc Gimnázium végzett, míg a vidéki középiskolák közül a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium érte el a legjobb eredményt.

A HVG-rangsor készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, és a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket.

Bogotá, 2016. október 4. Juan Manuel Santos kolumbiai elnök sajtótájékoztatót tart Bogotában 2016. október 3-án, egy nappal azután, hogy a voksolók töbsége nemmel szavazott a kolumbiai kormány és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erõk (FARC) nevû szélsõbaloldali gerillaszervezet közötti békeszerzõdésrõl rendezett népszavazáson. Santos itt bejelentette a gerillacsoporttal folytatandó béketárgyalások új fejezetét. (MTI/EPA/Mauricio Duenas Castaneda)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik