Közélet

Egy magyar embercsempész banda ötszáz menekültet szállított át Ausztriába

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást J. István 27 éves madarasi lakos és kilenc társa ellen, írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a magyar állampolgárokból álló tízfős embercsempész csoport

2013 novembere és 2014 októbere között bűnszervezet keretében irányította és szervezte meg főként szír illegális menekültek – közel 500 fő – Ausztriába történő utaztatását.

A bűnszervezet 33 alkalommal 15 fős csoportokban szállította az illegálisan hazánk területére juttatott menekülteket. Két csoportja volt a szervezetnek, az egyik behozta Magyarországra a menekülteket, a másik pedig Bécsbe szállította őket.

A szállítmányok útvonalát esetenként szlovák forgalmi rendszámú gépkocsikkal biztosították és alkalmanként 200.000 forint járt a gépkocsi vezetőjének. A szervezők ennek a többszörösét kapták.

Csak a szállításokért összesen több mint 6 millió forintot fizettek ki a sofőröknek.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat 2016. október 6-án vádemelési javaslattal küldte meg a Bajai Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik