Közélet
Tanévnyitó ünnepség a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Borzasztó hír: nem indul ősszel közpénzügyi újságírószak

24.hu
24.hu

2016. 10. 07. 15:12

Az Átlátszó újságírója jelentkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, de azzal koppintották le, hogy majd csak jövőre indul a szak.
Korábban a témában:

A nemzet legnemzetibb egyeteme, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) még szeptember elején jelentette be, hogy közpénzügyi szakújságíró képzést indít. Az Átlátszó újságírója majd a bokáját törte, hogy bekerüljön a képzésre, ahol két félév alatt

a hallgatók elsősorban azokkal a szakmai irányzatokkal ismerkedjenek meg az oktatás során, amelyek a pénzügyi-gazdasági világválság megjelenése óta egyre meghatározóbbá válnak a gazdaságpolitikában és a közgazdaságtanban.

A feltétel az volt, hogy valakinek diplomája legyen, és akkor kaphatnak az NKE-n végzettséget, na meg jogi, gazdasági és médiatudományt a fejükbe. Az Átlátszó újságírója tehát jelentkezett, befizette a kért 7000 forint eljárási díjat, elküldte a szakmai önéletrajzot és a végzettségeit igazoló dokumentumok másolatait. Ekkor jött a sokk:

Nem indul el a képzés, csak a következő félévben, szemeszterenként 150 ezer forintonként. Arra viszont érvényes a jelentkezése.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.