Közélet

90 centivel Orbán a budapesti olimpia magasugró bajnoka

Kuncze Gábor (Kuncze Gábor)
Kuncze Gábor (Kuncze Gábor)
Kuncze Gábor gyorshírként számolt be a kormányfő fiktív győzelméről.

Gyorshír:

Orbán Viktor nyerte a 2024-es budapesti olimpia magasugró számát, mintegy 90 centiméteres ugrásával.

Ezt írta az SZDSZ volt elnöke, amikor – egyértelműen a népszavazási eredményre utalva – Facebook-oldalán arról írt, hogy Orbán Viktor győzelmét a világsajtó értetlenkedve fogadta.

Ugyanakkor a kormányszóvivő magyarázattal szolgált:

a magyar versenyző nekifutása sikeres volt, a kiinduló pontjáról végül is eljutott a lécig. Az elrugaszkodás remek volt, ilyen köpcös ember ekkorát még soha nem rugaszkodott. És az ugrás! Könnyedén ugrott el a léc alatt, anélkül, hogy hozzá ért volna, tehát nem verte le. Márpedig az a feltétel, hogy a magasugró ne verje le a lécet.  A többiek előbb-utóbb leverték. Nem így Orbán!

Orbán óriási sikerként értékelte eredményé, hiszen míg mások 2,4 méter körül ugrottak, ő 90 centit.

Márpedig a 90 sokkal több, mint a 2,5.

Ez kellő alapot ad neki arra, hogy a jövőben a kosárlabda sportban is kipróbálja magát, a mostani eredménye birtokában Brüsszelben, a FIBA központjában kezdeményezni fogja a szabályok módosítását.

A hamuban sült pogácsát már bevettem! A gyűrűt lejjebb kell hozni, hogy a játékhoz újonnan csatlakozóknak is legyen esélye eredményesen játszani. Nehogy már a brüsszeli bürokraták mondják meg, hogy milyen szabályok szerint játsszuk ezt a játékot!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik