Vadai Ágnes (Array)
Közélet

„Milyen szag lehet a Fidesz-frakcióban és a kormányüléseken?”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 09. 28. 11:07

Vadai Ágnes erről kérdezte Lázár Jánost.

A Demokratikus Koalíció politikusa kérdésében először hosszan idézte, hogy a Korrupciókutató Központ matematikai elemzése szerint az EU által támogatott közbeszerzéseknél gyakori lehetett akár a tízszeres túlárazás is. A független képviselő a kutatás alapján arra jutott, hogy „Voldemort nagyúr lenyúlása” relatíve elterjedt lehet. Vadai Ágnes aztán behozza a nyolcadikosoknak szánt tankönyvet (Orbánnal), mert úgy véli, az ő kérdésére könnyebb lesz válaszolni, mint a kormányfő 2015-ös beszédéből megállapítani, miért kell egy volt gyarmattartó országnak másként viszonyulnia a bevándorlás kérdéséhez.

Az ellenzéki politikus kérdésének megértéséhez azért jó tudni, hogy néhány hete a kormányfő beszélt arról, hogy a pénznek nincs szaga, “de a gazdájának van”.

A fentiek miatt Vadai Ágnes a következő kérdéssel fordult Lázár Jánoshoz:

Vizsgálták a 2007-2013 programozási időszakban az EU által támogatott beruházások esetében közbeszerzéseknél túlárazást?

Vizsgálják a 2014-2020 programozási időszakban az EU által támogatott beruházások esetében közbeszerzéseknél túlárazást?

Vizsgálják-e az ÉNGY-tételeket, hogy nincs-e benne túlárazott tétel?

A DK politikusa külön kérte, hogy mivel a válasz nem érinti a 2002-2010 közötti kormányok tevékenységét, azok megemlítését a miniszter mellőzze válaszában.

Lázár János válaszában jelezte, hogy Vadai vádaskodásával, a sajtó találgatásaival ellentétben ő csak tényeket rögzít. Szerinte a kormány az egyik legszigorúbb közbeszerzési törvényt alkotta meg, amely teljesen megfelel az uniós elvárásoknak. A miniszter úgy látja, hogy átláthatóbbak a közbeszerzések, és szigorúbbak az összeférhetetlenségi szabályok.

Természetesen amennyiben Képviselőtársamnak bármilyen visszaélésről vagy szabálytalanságról van tudomása nem csak joga, hanem kötelezettsége is, hogy feljelentést tegyen.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.