Közélet

Kontrát reméli, hogy egyik párt sem használja haszonszerzésre a robbantást

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára reméli, hogy egyetlen párt sem használja haszonszerzésre a szombat esti Teréz körúti robbantást.

Kontrát Károlytól kedden, egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt kérdezték, mit szól ahhoz a feltételezéshez, hogy a kormány rendelte meg a robbantást.
“Ez egy gyalázatos hazugság, amelyet visszautasítunk” – jelentette ki.  Hozzátette: “világos, hogy a rendőrök voltak ennek szörnyű, aljas, gyáva támadásnak a célpontjai”.

Az államtitkár megjegyezte: bízik abban, hogy egyetlen politikai erő sem használja ki politikai haszonszerzésre ezt a súlyos bűncselekményt.  Arra a felvetésre, hogy a rendőrség miért nem adott ki napközben közleményt az esetről, azt mondta, nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után a rendőrség adott egy gyors tájékoztatást. Szerinte a későbbi tájékoztatásnál tekintettel kellett lennie a rendőrségnek arra, hogy az elsődleges szempont a nyomozás szakmai érdeke, valamint arra, hogy csak megalapozott információkat osszanak meg a nyilvánossággal. Amikor ennek a feltételei megvoltak, vasárnap este Papp Károly országos rendőr-főkapitány és Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője tájékoztatta a nyilvánosságot – tette hozzá.

Kontrát Károly megköszönte a lakossági telefonokat és bejelentéseket. Felhívta azok figyelmét, akik még információval rendelkeznek a bűncselekményről, de még nem tettek bejelentést, hogy mihamarabb jelentkezzenek a rendőrségnél.

Az államtitkár szerint azt tapasztalják, hogy az emberek bíznak a rendőrségben és együtt éreznek a sérültekkel.  Hozzátette, hogy hétfőtől a Központi Nyomozó Főügyészség vette át a nyomozást, de ez nem jelenti azt, hogy a rendőrség ne segítené a nyomozást, elmondása szerint jelenleg is több mint ezer rendőr dolgozik az ügy felderítésén. Jelezte: bíznak abban, hogy a lakosság támogatásával, a rendőrség munkájával és a KNYF nyomozásának eredményeként elfogják az elkövetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik