Közélet

Kövér: Európa-ellenes “valakik” zsebében vannak “bizonyos liberális politikusok”

Az Országgyűlés elnöke a Magyar Időknek adott interjút.

“Nyilvánvaló, hogy itt Európa gyengítése és szisztematikus szétverése zajlik”, aminek egyik eleme a migránsválság – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Idők szombati számában megjelent nagyinterjúban. “Európa soha nem volt olyan gyenge, mint most. Politikailag szétesett, katonai kiszolgáltatottsága nő, keleti határvidékein nem tudja befolyását érvényesíteni, déli határait nem képes megvédeni, az euróövezet tartós válsággal küszködik” – sorolta a házelnök.

Kövér kijelentette: bizonyos liberális, zöld és egyéb baloldali politikusok az Európai Parlamentben “hasznos idióták azoknak a nézőpontjából, akik tudatosan verik szét az európai nemzetállami rendszert”.

“Mások mellett én is élek azzal a gyanúperrel, hogy ezeket az embereket valakik mozgatják, akik az európai érdekeken túlmutató, konkrét politikai tervet hajtanak végre, azaz megvásárolt politikusok, akik nem az európai polgárokat szolgálják” – jelentette ki a házelnök. 

Arra a kérdésre, hogy ebben a helyzetben együtt lehet-e tartani az EU-t, Kövér László úgy reagált: nincs alternatíva. Az EU-ra szükség van, folytatni kell a balkáni bővítést. Vissza kell állítani az egyensúlyt a nemzetállami és a brüsszeli döntéshozatal között.

“Mi nem a közösség felbomlásában vagyunk érdekeltek, hanem éppen fordítva: olyan erős Európai Unióban, amelyben hazánk még erősebbé tud válni. Ebben Németországot partnernek tekintjük, nélkülük nincs erős Európa. Nekünk az a problémánk Európával, hogy túlságosan gyenge. Utóbbit pedig azzal igyekszik palástolni, hogy az európai bürokrácia maga próbál gyakorlatilag kézi vezérléssel politikát csinálni még a tagállamokban is, olyan kérdésekben is állást foglalva, illetve beavatkozva, melyekben nincs kompetenciája” – fogalmazott a házelnök.

“Mi a szuverenitásunk egy részét együttesen gyakorló egyenrangú államok közös Európájához csatlakoztunk, nem egy Brüsszelből vezényelt föderális államhoz. Arról pedig végképp nem volt szó, hogy Európa keresztény kultúrájú őslakosságát le kellene cserélni egy gyökértelenné tett, kultúrájától megfosztott és szabadon manipulálható népességre, amihez nagyon jó eszköznek mutatkozik a tömeges betelepítés” – jegyezte meg Kövér László.

A kvótareferendumról szólva a házelnök azt hangsúlyozta: “Sikeres népszavazás esetén hazánk európai pozíciói a mostanihoz képest is sokkal erősebbek lesznek, miközben gyengülhet Brüsszel velünk szemben. Ha nemet mondunk a betelepítésre, az egyértelmű felhatalmazást adhat a kormány számára annak a politikának a folytatására, amit a kötelező bevándorlási kvóták elhárítása érdekében eddig is folytatott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik