Közélet

Fidesz: Brüsszelből pénzelik a DK népszavazás elleni politikáját

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK új plakátjainak a megjelenésével “most már elég világos mindenki számára”, (…) hogy Brüsszelből pénzelik Gyurcsányék és a Demokratikus Koalíció népszavazás-ellenes és bevándorláspárti politikáját”.

A DK plakátjain a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének a logója – (S&D) – látható, és ezzel árulják el magukat, hogy “a brüsszeli pénzek ismét találkoztak Gyurcsány elvtárssal és pártjával” – fejtette ki a kormánypárti politikus.

Németh Szilárd elmondta, a szövetség frakcióvezetője, Gianni Pittella volt az, aki elsőként “nekiugrott” a magyar kormánynak és a legnagyobb problémája annak a határzárnak a kiépítése volt, amellyel sikerült megállítani a múlt évi “migránsrohamot”.

Szavai szerint Brüsszelben “rettegnek” attól, hogy Magyarországon a népszavazás sikeres lesz, akkor az ugyanis más országokat is arra sarkallhat, hogy akár népszavazáson megváltoztassák a bevándorlással kapcsolatos hivatalos álláspontjukat.

Németh Szilárd azt mondta, a baloldali ellenzék a bevándorlók mellett tesz hitet, azt a politikát képviseli, amit Brüsszel a tagországokra próbál erőltetni. Azt szeretnék, hogy az október 2-i népszavazáson ne lehessen ellent mondani Brüsszelnek.

Egyetlen egy módon lehet hitet tenni “a brüsszeli bevándorláspolitika megállítása mellett”, ha október 2-án minél többen vesznek részt a népszavazáson és minél többen nemet mondanak Brüsszel politikájára – jelentette ki.

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón arra kérdésre, tud-e arról, hogy a Fidesz megbízásából magánnyomozókkal figyeltetnének ellenzéki politikusokat, azt mondta: nem tud erről, a Fidesznek nincs is ilyen szándéka, “ez egy hatalmas nagy ostobaság”. Hangsúlyozta: nem fizetnek se fotósokat, se videósokat, hogy bárkit figyeljenek.

“Ha úgy érzik, hogy ez egy bűncselekmény (…) feljelentést kell tenniük. De ez most egészen másról szól, figyelemelterelésnek gondolom, hazudoznak az urak” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik