Közélet

Október 2-án az emberség a tét, írják az erdélyi magyarok

Úgy döntöttünk, nem fogjuk ölbe tett kézzel nézni és hallgatni azt a gyalázatot, ami Magyarországról ömlik felénk. Nem fogjuk tovább tűrni, hogy hónapok óta hamis információk keringenek és félretájékoztatás történik a menekültekkel kapcsolatban. Meguntuk a tétlenséget, a magunkban való mérgelődést, a csendes búslakodást.

Írja a Transindexnek elküldött olvasói levelében az a szervezet, amely a határon túli magyarokat szeretné meggyőzni arról, hogy álljanak ki a menekültek mellett.

Forrás: Ne Népszavazz!
Forrás: Ne Népszavazz!

Október 2-án megmutathatjuk, hogy Erdély emberséges, itt olyan magyarok élnek, akik nem értenek egyet a népszavazással, mert tudják, mi a különbség a menekült és a terrorista között.

Azt írják, hogy a kezdeményezés magánembereké, nincs mögöttük párt vagy szervezet.

Vannak köztünk jobboldaliak és baloldaliak, liberálisok és konzervatívok, olyanok, akik két éve Orbán Viktorra szavaztak és olyanok is, akik még sohasem voksoltak. A felháborodás, a tenni akarás, az emberségért való kiállás az, ami közös bennünk.

Azt szeretnék elérni, hogy az erdélyi magyarok ne menjenek el szavazni október 2-án.

Erdély évszázadok óta a tolerancia büszke hazájának vallja magát. Bízunk az itt élő emberek ítélőképességében, mert tudjuk, hogy nem lehet és nem is szabad gyűlölettel válaszolni a háborús propagandára, a folyamatos ijesztgetésre és félelemkeltésre.

A kezdeményezéshez a Facebookon lehet csatlakozni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik